Gyakran ismételt kérdések

A készülékekre vonatkozó mindenre kiterjedő információ a használati útmutatóban található, itt a leggyakrabban feltett kérdésekre szeretnénk külön választ adni.

Nem veszélyes ez az elektromos készülék a kiságyban?

A Baby Control légzésfigyelő készülék teljesen független a 230V-os hálózattól mivel csak törpefeszültségről működik, így semmilyen körülmények között nem okozhat áramütést! Elektromos vagy egyéb sugárzást nem hoz létre és nem bocsát ki, így működése teljesen biztonságos.

Mit jelentenek a kijelzőn megjelenő számértékek?

Ezek tájékoztató jelleggel a mozgás intenzitását jelzik. Ha a kijelzett érték a beállított érzékenységi küszöbszint       – gyári érték „3” – felett van, akkor az érzékelés megfelelőnek tekinthető.

Mire használhatom a harmadik érzékelőlapot?

A Baby Control harmadik érzékelőlapja kényelmes használatot biztosít abban az esetben, ha Ön nem csak a kiságyban szeretné használni a készüléket. Ilyenkor nem kell a kiságyból kivennie az érzékelőlapokat, egyszerűen helyezze a harmadik lapot a baba ideiglenes helyére és csak a központi egységet kell átvinnie oda. Természetesen, ha a babaágy mérete megkívánja a három lap használatát, akkor a mellékelt Y-elosztóval mind a három lap ráköthető a készülékre egy időben. Így amikor a baba már helyet változtat álmában, szinte mindenütt lesz alatta érzékelőlap.

Az érzékelő lap fehér fólia borítását el kell-e távolítani?

Nem, szigorúan tilos! A borítás mosható, fertőtleníthető műanyag, ami az érzékelő lap része. Ennek eltávolítása, kivágása garanciavesztéssel jár!

A régebbi készülékekhez használhatók-e az érzékelő lapok?

A BC-101 és BC-2101 típusú érzékelő lapok a következő készülékekhez használhatók: BC-200, BC-210, BC-230, BC-2200, BC-2210, BC-2230.

Van-e alsó és felső súlyhatár az alkalmazásánál?

Alsó súlyhatár van. Annak érdekében, hogy megbízható legyen a készülék működése és ne okozzon felesleges riadalmat téves érzékelés, a minimum alsó súlyhatár 2 kg. Ennél kisebb súlyú baba esetében nem tudjuk garantálni a tökéletes működést! 2,5 kg alatt az érzékelőlapot a matracon, hosszában helyezzük el a kisbaba alatt!
Veszélyeztetett kornak az első 12 hónap minősül, súlytól függetlenül ekkor feltétlenül javasoljuk a készülék használatát. Felső súlyhatár 20 kg.

Mit tegyek, ha jelez a készülék, de nincs baj a babával?

A jelzés előtti becsipogás csak egy figyelmeztetés. Ha a készülék jelezni kezd, annak több oka is lehet:
Előfordul, hogy az újszülöttet oldalt fektetve kell altatni. Ilyen esetben a mellkasi mozgások csak kis részben irányulnak a matrac és az érzékelőlapok felé, ezért tévesen érzékelhet a készülék. Erre a helyzetre megoldás, ha a baba alatt csak egy érzékelőlapot használunk, a babával egy irányban a matrac alatt elhelyezve (vagy kisebb súlyú babánál a matracon). A többi érzékelőlapot ki kell húzni a csatlakozóból. Később, amikor már átfordul a baba az oldalt fekvésből, be lehet helyezni a többi lapot is.
Előfordulhat az is, hogy a kisbaba mélyen alszik és ritkábban vesz levegőt. Abban az esetben, ha két mellkasi mozgás között eltelt idő több, mint 12 másodperc, a készülék figyelmeztető hangot ad ki Amennyiben a baba nem reagál a három csipogásra, a készülék jelez. Ilyenkor, ha a szülő odamegy, és azt látja, hogy jelez a készülék, de a kisbaba rendben van, visszanézhetjük az esemény 1-9 perc történéseit az eseménymemória segítségével.

Milyen matracot használhatok?

A Baby Control légzésfigyelő használata mellett, jelenlegi ismereteink szerint, bármilyen típusú matracot és kiságyat használhat, mérettől és anyagtól függetlenül.

Elromlott a készülékem, mit tegyek?

Ebben az esetben haladéktalanul forduljon a forgalmazóhoz. A garanciális készüléket azonnal cserélni vagy javítani fogják.

Ha a készüléke nem garanciális kérjük értesítse szervízünket.

Hogyan érzékeli a készülék a kisbaba légzését?

A Baby Control egy nagyon érzékeny mozgásérzékelő készülék. Képes a matrac alatt elhelyezve is érzékelni a baba apró légző mozgását, miközben alszik a kicsi. A készülék akkor is figyeli a kisbaba minden mozgását, ha ébren van.

A babát közvetlenül az érzékelőlapra kell fektetni?

Az érzékelőlapokat a kiságy fekvőfelülete és a matrac közé kell elhelyezni. A készülék rendkívüli érzékenysége lehetővé teszi, hogy több centiméter vastag matracon keresztül is észlelje a légzéssel járó apró rezgéseket. Kivétel, ha 2,5 kg alatti súlyú csecsemőről van szó: ebben az esetben a matrac tetején kell elhelyezni egy db érzékelőlapot.

A többlapos készülék működik csak egy érzékelőlappal?

Természetesen, a Baby Control típustól függetlenül használható akár egy db érzékelőlappal is.

Meg kell-e különböztetni az érzékelő lap alsó vagy felső lapját?

Nem tetszőleges oldalán használható.

Használható-e a készülék újratölthető elemmel?

A Baby Control légzésfigyelő készülék nem használható újratölthető AA elemmel vagy akkumulátorokkal. Kizárólag tartós, alkáli AA elemmel működtethető, csak ez garantálja a hosszú távú, magas színvonalú és biztonságos működtetést.

Miért nem jelez a készülék akkor sem, ha a babát kiveszem a kiságyból?

Ennek két oka lehet. Egyik, hogy az Ön lakásában olyan mikro rezgések vagy légáramlatok vannak, melyeket a készülék a nagy érzékenysége miatt mozgásnak érzékel. Ezt okozhatja pl. erősebb huzat, ventilátor, vagy az Ön háza előtt húzódó forgalmas főút. Ha a zavar forrása nem kiküszöbölhető, ellenőrizze az érzékenység beállítását.
A kijelzőn mutatott érték jól tájékoztatja a zavaró mozgások erősségéről. Figyelje meg, hogy a zavaró mozgások mekkora legnagyobb értékeket mutatnak a kijelzőn. A készülék érzékelési küszöbszintjét állítsa ennél magasabbra.
Ha ebben az állásban sem működik megfelelően a készülék, akkor konzultáljon a megadott szervizzel a probléma mielőbbi megoldása érdekében!

A másik lehetséges ok főleg kókuszmatracok esetében fordulhat elő. Arról van szó, hogy a matrac rostszerkezetéből adódóan akár egy percig is végezhet mikromozgásokat – függetlenül attól, hogy a babát már korábban  kivették a kiságyból. Ez tehát nem készülékhiba!.

Számít-e az, hogy a baba a kiságy illetve a matrac mely részén fekszik?

A készülék képes a kiságy teljes területét figyelni és nagyfokú oldalirányú érzékenységgel is rendelkezik, ezért elméletileg nem számít. Mégis előfordulhat azonban, hogy a baba olyan helyzetet tud elfoglalni, például a matrac legszélén, vagy a kiságy sarkában, hogy a készülék jelez, mert nem érzékel légző mozgást.

Bekapcsolás után folyamatosan jelez a készülék és az érzékelőlapok jeleit sem veszi – mi ez?

Biztonsági okból így jelzi a készülék azt, hogy az elemek feszültsége a megbízható működéshez szükséges feszültségszint alá csökkent. Mindaddig nem is tudja használni a készüléket, amíg az elemeket ki nem cseréli. Javasoljuk, hogy mindig tartson otthon tartalékban két új tartós (alkáli) ceruzaelemet! A két elemet mindig egyszerre cserélje ki!

Kapcsolat

Email cím

Telefon

+ 3630 0117682

Szerviz

r

A szervízben ügyfélfogadásra előzetes egyeztetés alapján van lehetőség.

Telefon

+ 3630 0117682

r

A készülékek szervizbe való oda - és visszaszállításának költsége a vevőt terheli.